01 02 03 18 24 25 26

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Salata sub cupola de clatite











Ingrediente:

-300g piept de curcan
-1kg cartofi
- 3 morcovi medii
-200g telina
-300g castraveti si conopida acra(mai mult sau mai putin,dupa gust)
-maioneza din 3 oua fierte si unul crud(doar galbenusurile)
- 2 lingurimustar iute
-clatite
-patrunjel verde





Mod de lucru:

Se fierbe zarzavatul si carnea. Cand s-au racit le taiem marunt. La fel procedam si cu castravetii si conopida.
Le punem pe toate intr-un bol, adaugam sare, piper, mustar si maioneza.
Amestecam usor si punem la rece pana pregatim bolul in care vom face cupola.
Clatitele le-am pregatit dinainte, fiecare face dupa reteta proprie, asa cum ii place.










Bolul ales il vom captusi cu folie alimentara.
Clatitele le ungem cu foarte putina maioneza, peste care presaram patrunjel tocat marunt. Rulam mai strans si le vom taia rondele, groase cam cat un deget.
Cu aceste rondele vom captusi bolul(peste folie).

















Cand am terminat, punem salata si tasam usor.
Am uitat sa mentionez, o clatita o vom pastra pentru a pune capac, dupa ce terminam de pus salata.
Dam la rece si cand trebuie sa servim peste bol vom pune un platou si cu o miscare rapida, rasturnam bolul pe platou.








Il scoatem usor si va rezulta o frumoasa cupola pe care o vom decora cu stelute de morcov fiert.Este deosebita pentru o masa festiva!.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu