duminică, 9 decembrie 2012
Paine cu marar si ceapa
Ingrediente:
-460 gr faina alba
-20 gr drojdie proaspata
-270 ml apa(sau 135 apa+135 lapte)
-o lingurita de zahar
-60 gr unt topit
-50 gr ulei
Pentru umplutura:
-150 gr telemea
-marar
-ceapa verde
Mod de lucru:
Facem un aluat din ingredientele date,pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cat aluatul este la crescut,pregatim umplutura;dam telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici,mararul si ceapa le tocam marunt,apoi amestecam cu branza rasa.
Cand aluatul a crescut,il punem pe masa de lucru si il intindem intr-o foaie nu prea subtire,pe care o taiem in patrate,aproximativ egale.
Fiecare patrat,il ungem cu unt topit,apoi impartim amestecul de branza pe fiecare.
Presam usor,cu dosul lingurei,umplutura pe fiecare patrat.Luam um patrat si il rulam.Il asezam intr-o tava unsa cu unt sau margarina,iar restul patratelor le asezam cu grija,jur imprejurul,ruloului din mijloc.
lasam apoi la crescut,pana aproape isi dubleaza volumul.
punem la cuptorul incins de dinainte,cam 40 de min.
si gata coapta....
Este o gustare excelenta,cu o aroma grozava de marar!
si o sectiune,rupta nu taiata!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu