01 02 26

miercuri, 31 iulie 2013

Piersici in sos de caise







......l-am numit asa,pentru ca.la fiert,caisele s-au facu sos iar piersicile au ramas intregi.....doua fructe foarte parfumate si un gem pe masura!

Ingrediente:

-5 kg de caise foarte coapte
-5 kg de piersici
-5 kg de zahar

Mod de lucru:

Este aceeasi procedura ca si la gemul de caise pe care l-am prezentat aici.
Fructele curatate si spalate le punem cu zaharul de seara pana a doua zi,cand il vom pune la fiert.


In timpul fierberii,caisele se vor macina pe cand piersicile vor ramane bucati,dupa cum puteti vedea si in poza de mai jos.
Va reamintesc,pentru ca gemul sa-si pastreze culoarea,trebuie fiert la foc mai iute,supraveghindu-l mereu.




....si nelipsitele si frumoasele flori.....


luni, 29 iulie 2013

Salam de biscuiti cu cafea si visine





Ingrediente:
-500 g biscuiti simpli
-200 g unt sau margarina
-150 g bucatele de ciocolata
-coaja rasa de la o lamaie
-400 ml cafea tare neindulcita


Ingrediente pentru umplutura:
-150 g visine fara samburi(am folosit visine ramase de la siropul de visine)
-400 ml lapte
-o crema la alegere preparata la rece


Mod de lucru:
Biscuitii rupti bucatele mici,ii amestecam cu coaja rasa de lamaie si bucatelele de ciocolata.

Intr-un vasa punem cafea si margarina sau untul si punem sa se topeasaca.


Dupa ce s-a topit margarina sau untul,lasam sa se raceasaca si apoi turnam peste biscuiti.


Amestecam bine pana se leaga toata compozitia.


Pe masa de lucru,punem folie alimentara si peste vom pune jumatate din amestecul de biscuiti.Cu palmele vom apasa usor biscuitii,pentru a ne iesi o foaie nu prea groasa(cam un cm. grosime)


Peste foaia de biscuiti,vom pune cam 4 linguri din crema preparata dupa instructiunile de pe plic.Peste crema vom presara visinele(se poate folosi si alte fructe,taiate bucatele).


Acum v-a trebui sa rulam.Prindem de capetele folei si rulam usor,fara a prinde folia in interior.Cand am terminat de rulat,strangem bine capetele si vom da la rece cel putin 4 ore,pentru a se intari.


Pentru decor,vom presara pe masa de lucru fulgi de nuca de cocos.Cand rulada s-a intarit,vom desface folia si trecem rulada prin nuca de cocos.


Asta-i tot,usor de facut si repede de consumat!Un gust super de la cafea si visine!



....si un mac de pe balconul meu.....



joi, 25 iulie 2013

Sirop de visine





Ingrediente:
-10 kg de visine
-4 kg de zahar

Mod de lucru:
Visinele spalate si cu samburii scosi,le vom pune intr-un vas,un rand de visine un rand de zahar si le vom lasa asa pana a doua zi,pentru asi lasa sucul.


A doua zi vom scurge visinele,intr-o strecuratoare, de sucul lasat.
 

Sucul obtinut,il vom pune la fiert.Eu l-am fiert la foc mediu,30 de min. de cand a inceput sa clocoteasca.

Am oprit apoi focul,si asa fierbinte,l-am pus la sticle,le-am capsat si le-am pus la pat de paturi,pana s-au racit.Peste visinele ramase,am mai pus un kg de zahar si 3 cani de apa,le-am pus  la fiert cam 45 de min. de cand au dat in clocot,apoi am oprit focul si asa fierbinte am pus in borcane,am capsat si am pus la pat de paturi pana s-au racit,Visinele le vom folosi la prajituri,strudele si alte bunatati!
Este excelent un pahar de apa minerala,rece si cu un pic de sirop de visine!


......natura.....


miercuri, 24 iulie 2013

Chec din albusuri cu fructe si ciocolata






Ingrediente:
-216 g albus de ou(aprox. 7 albusuri)eu le-am avut ramase de la alte preparate si le-am pastrat la congelator.
-250 g zahar tos
-200 ml iaurt sau lapte batut
-200 g faina
-6 linguri de ulei
-un praf de copt
-mix de fructe de padure
-o esenta de rom
-coaja rasa de la o lamaie
-bucatele de ciocolata
-un praf de sare


Mod de lucru:
Intr-un bol,vom bate spuma tare albusurile cu zaharul si esenta de rom.


Apoi vom adauga uleiul in fir subtire,mixand continuu,dupa care vom pune laptele batut.


Mixam bine si vom adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.


Iarasi mixam bine si apoi vom adauga bucatelele de ciocolata si coaja de lamaie.Amestecam,dar de data asta vom folosi o paleta.



Dupa ce am adaugat ciocolata,punem fructele de padure,oprind cateva pentru a pune pe deasupra.

Intr-o forma de guguluf,(am uns-o cu un piculet de ulei)pe fundul careea am pus citeva visine,am pus toata coca si pe deasupra,am presarat fructele ce le-am oprit.



Am pus la cuptorul de dinainte incins,cam 35 de min.la foc mediu.Cand vedem ca s-a rumenit,facem testul cu scobitoarea,daca iese curata,checul este gata.



Este un chec super bun!


Si inca o floricica de pe balconul meu......



duminică, 21 iulie 2013

Placinta cu visine si piersici







O placinta pe cat de usor de facut,pe atat de gustoasa si repede de mancat!
Ingrediente:
-Aluat de placinta ce o sa-l gasiti aici
- 6 piersici mari
- 500 g visine
-4 linguri de zahar
-2 lingurita de scortisoara
-o lingura de faina


Mod de lucru:
Intr-un bol,punem fructele curatate de samburi,peste vom pune zaharul,scortisoara  si faina.

 Amestecam usor.(faina se pune pentru a absoarbe zeama ce o va lasa fructele).


Impartim aluatul in trei.Pe masa de lucru se presara faina si se pune prima parte din aluat.O intindem intr-o foaie nu prea subtire,intr-un dreptunghi .Pe mijloc vom pune cam  4 linguri din amesticul de fructe.


Marginele foii le vom taia fasii,dupa cum se vede in poza.Apoi vom intoarce capatul foii,de sus,peste umplutura de fructe.


Apoi vom lua fiecare fasie de aluat si le vom petrece peste fructe,ca intr-o impletitura.



Asa vom proceda cu fiecare bucata de aluat.Le punem in tava unsa usor cu ulei si infainata.Dam apoi la cuptorul de dinainte incins,cam 25-30 de min,pana se rumenesc frumos.



Cand sunt gata,le pudram cu zahar pudra si ne putem bucura de un desert delicios!


....natura....