01 02 26

luni, 27 ianuarie 2014

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant




Ingrediente pentru 2 persoane:
-4 aripi de pui
-2-3 oua
-3 linguri de faina
-o punga de fulgi de porumb
-sare si piper dupa gust


Ingrediente pentru sos:
 -o sticluta de pimento chilli sauce
-300 g de miere de albine
-o lingura de otet
-o lingurita de condimente pentru pui
-un varf de lingurita de sare


Mod de lucru:
Aripile spalate si scurse,se portioneaza si se condimenteaza usor(pentru ca sosul este destul de condimentat) .Intr-o farfurie punem faina,in alta punem fulgii de porumb,zdrobiti iar ouale le punem intr-un bol si le batem bine cu o furculita.
Luam fiecare bucata de aripa,o trecem prin faina,apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb.


Dupa ce am terminat operatiunea cu toate aripile,le vom praji in ulei incins,la foc mai mic,pentru a se patrunde bine carnea.Le scoatem pe servetele absorbate de bucatarie si le vom servi alaturi de sosul picant,pe care la-am pregatit astfel:
Intr-un bol punem mierea,sosul pimento,sarea,otetul si condimentul de pui.Amestecam foarte bine,pentru omogenizare.Este un sos destul de picant,cui nu-i place asa picant,trebuie sa reduca din sosul pimento.
Este o gustare excelenta!



marți, 21 ianuarie 2014

Ceapa rosie caramelizata

....Ideala alaturi de carne la gratar,rasol,branzeturi.......



Ingrediente:
-500 g ceapa rosie
-40 g unt
-50 ml otet din vin
-250 ml vin rosu sec
-75 g zahar tos
-sare si piper dupa gust


Intr-o cratita punem untul si zaharul si punem pe foc mic.Cand untul s-a topit,adaugam ceapa curatata,taiata in jumatate si apoi pestisori.



Amestecam.Acoperim cratita cu capac si gatim cam 15 min. dupa care adaugam vinul si otetul.Lasam sa fiarba la foc mediu,pana cand lichidul scade complet si ceapa se caramelizeaza.Trebuie avut grija,ca atunci cand mai amestecam,sa nu farmam ceapa.Eu,din cand in cand,scuturam usor de cratita fara sa mai amestec cu lingura,asa pestisorii de ceapa nu s-au farmat.


Cand este aproape gata,asezonam cu sare si piper dupa gust.
Este excelenta si arata si bine la diferite gustari,pe langa ce am spus la inceputul retetei!


vineri, 17 ianuarie 2014

Crema de zahar ars in cupe de mar





Ingrediente pentru 4 portii:
-4 mere mari
-3 linguri de zahar tos
-2 oua mai mici sau unul mare
-150 ml lapte
-o lingura de esenta de rom (sau dupa gust)
-o jumatate de lingurita de amidon alimentar
-un praf de sare
(In poza am pus doar 2 mere,dar ingredientele ajung pentru 4 mere)


Mod de lucru:
Mai intai pregatim merele.In partea de deasupra taiem un capac,apoi cu ajutorul unei lingiri de metal,scobim usor merele,sa nu le spargem,pana cand avem o cupa.Peretii sa nu ramana asa subtiri,pentru ca la copt se vor crapa.



Intr-un bol punem ouale,zaharul,sarea si esenta de rom.Batem usor,fara a face spuma si apoi adaugam laptele si amidonul dizolvat in prealabil,intr-o lingura de lapte.Amestecam iarasi si apoi repartizam compozitia,in cupele de mar.



Dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam o ora,dupa care facem proba cu scobitoarea,daca iese curata este gata,daca nu,mai lasam la cuptor.

Am servit alaturi de sos caramel,facut din zahar caramelizat si unt.
Sant delicioase,servite reci!