sâmbătă, 8 decembrie 2012
Placinta cu cartofi si smantana
Ingrediente:
-2 foi de aluat foietaj
(eu am facut un aluat in casa)
-1 kg de cartofi
-500 gr smantana
-4-5 catei de usturoi
-1-2 oua
-o jumatate de lingurita de nucsoara
-o legatura de patrunjel
-o lingurita delikat
-sare si piper
Mod de lucru:
Cartofii spalati ii fierbem in coaja.
Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem felii mai subtiri.
Smantina o punem intr-un bol, adaugam patrunjelul taiat marunt, sare, piper, nucsoara si delikat, amestecam totul si lasam la o parte.
Pregatim un vas pe care sa il putem pune la cuptor.
Ungem vasul cu unt si il captusim cu o foaie de aluat.
peste aluat vom pune un rand de felii de cartofi, apoi vom pune smantana , alt rand
de cartofi, iarasi smantana pana terminam.
Acoperim cu a doua foaie de aluat si lipim marginele intre ele.
Ungem placinta cu ou batut si dam la cuptorul incins de dinainte,cam 40 de min.
Servim fierbinte alaturi de o salata de varza, in cazul meu, sau orice salata ne place.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu