sâmbătă, 8 decembrie 2012
Salata festiva de cruditati
INGREDIENTE:
-2 morcovi
-o telina
-3 mere
-o mina de miez de nuca
-maioneza usoara (amestecata cu iaurt)
-sare si piper
MOD DE LUCRU:
Se spala si se curata legumele ,merele le lasam cu coaja cu tot.Le taiem pe fiecare ,felii cit mai subtiri,apoi feliile ,bastonase ,tot subtiri.Maioneza trebuie sa o avem pregatita si cum taiem legumele ,cum le incorporam in masa de maioneza, pentru a nu oxida.
Cind am terminat adaugam miezul de nuca,sare si piper dupa gust si amestecam usor.
Intr-o farfurie mai intinsa batem un albus de ou .Citeva fire de patrunjel le taiem foarte marunt.Luam cite o cupa de inghetata, o cufundam cu gura in albusul batut (am spus ca albusul sa fie batut intr-o farfurie intinsa ,pentru ca atunci cind cufundam gura cupei de inghetata ,dunga ce o lasa albusul sa nu fie prea lata) apoi dam prin patrunjel tocat.Punem salata in cupe si decoram cu felii de mar.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu