01 02 03 18 24 25 26

joi, 6 decembrie 2012

Drob din piept de pui cu mac





Reteta asta am facut-o mai de demult si atunci nu stiam ca o sa am si blog ,asa ca nu am facut mai multe poze,una doar si aceea pe un platou cu oua umpmlute.Dar promit ca cu prima ocazie cind o sa mai fac ,fac pozeeeeee,multeeeee sa vada tot poporul cum se face!Asadar:




Ingrediente:

-1kg piept de pui
-o cutie de ciuperci{400 gr)
-o priza de sare si una de piper
-o lingura de mac
pentru sosul alb:
-100gr unt
-25gr faina alba
-250 lapte

Intr-un vas cu apa si putina sare fierbem pieptul de pui ,dupa ce s-a racit il taiem cubulete ,potrivite ca marime ,daca sint prea mici(cubuletele)se sfarma .Dupa ce am terminat cu carnea o punem intrun vas si facem sosul.Punem untul la topit intr-o cratita si si cind s-a topit punem faina ,amestecam sa se desfaca cocoloasele (daca sint)mai amestecam de citeva ori si punem laptele,avem grija sa nu se prinda ,asa ca amestecam pina cind sosul se ingroasa.Trebuie sa ne iasa un sos mai consistent.Cred ca ati observat ca este sosul bechamel.Ne intoarcem la carnea de pui pe care o amestecam cu ciupercile bine scurse,sarea ,piperul si macul.Toata compozitia o legam cu sosul facut si o punem intr-o forma de cozonac unsa cu unt.Punem la cuptorul incins de dinainte si coacem pina se rumeneste frumos.Feliem numai dupa ce s-a racit ,altfel riscam sa se sfarme.
Sa stiti ca este grozava!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu