Ingrediente:
-8-10 piscoturi de sampanie
-250 ml frisca
-100 g crema de branza mascarpone
-o lingura de zahar
-4 galbenusuri
-un smoc de menta proaspata
-un pachet de gelatina transparenta
-o ciocolata taiata marunt
Pentru jeleul de menta:
-un pachet de gelatina Tort-Gelee
-100 ml sirop de menta
-200 ml apa
-zeama de la o lamaie
Pentru decor:
-feunze de menta
-zmeura proaspata sau congelata
Mod de lucru:
Se va folosi o forma de tort,cu peretii detasabili,cu diametrul de 22 cm.Eu am facut prajitura mai mica,si am folosit un vas mai micut.
Captusim forma in care vom face prajitura,cu folie transparenta si tapetam fundul cu piscoturi.
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul,pana se albesc,apoi vom adauga branza mascarpone.
Amestecam bine si adaugam menta taiata marunt,(lasand cateva frunze pentru decor) si ciocolata,rupta bucatele sau taiata cu un cutit.Amestecam bine si dam la rece.
Se bate frisca si se adauga gelatina (pregatita dupa instructiunile de pe plic)in fir subtire,mixand mereu.
Apoi,inglobam usor,cu o spatula,crema de branza,ce am avut-o la rece.
Tot amestecul,il vom turna,in vasul pregatit,peste piscoturi.
Scuturam usor tava,pentru ca sa se aseze crema si dam la rece pana cand pregatim jeleul.
Intr-o cana mai mare,amestecam siropul de menta,apa si zeama de lamaie.Gelatina,o dizolvam cu 2-3 linguri din amestecul cu sirop de menta.O turnam apoi in ibric si punem pe foc,doar un minut(instructiunile le gasiti si pe plicul cu gelatina).(eu am dizolvat-o direct in ibric)
Lasam sa se racoreasca,timp in care vom pregati decorul.Peste crema din vas,vom aseza frunzulite de menta si pentru culoare,o mana de zmeura.
Peste,vom turna jeleul,usor cu o lingura.
Dam la rece pentru 2-3 ore sau pana a doua zi.
Este o minunata prajitura de vara,fara coacere cu un puternic gust de menta,foarte usor de preparat!
Dupa o idee, de aici.
Timp de pregatire:30 min
Timp de racire:3 ore