01 02 03 18 24 25 26

joi, 6 decembrie 2012

Pavlova cu fructe de padure







Un desert dulce- acrisor, alaturi de inimioare si trandafiri,il putem folosi pentru sarbatoarea de Sf. Valentin sau Dragobete . Este foarte usor de preparat!


Ingrediente pentru bezea:

-3 albusuri de ou
-150 gr zahar pudra
-o lingurita de zeama de lamaie

Ingrediente pentru umplutura:
-150 gr frisca lichida
-150 gr fructe de padure(pe care le-am cules asta toamna si le-am pastrat in pungute la congelator).

Preparare:
Inainte de a ne apuca de pregatit reteta,pornim cuptorul la foc mediu.
Batem cele 3 albusuri cu zaharul pudra  si zeama de lamaie, pina cind avem o bezea ferma, cind intorci castronul sa nu curga, sa ramina "batz".
Pe o hartie de copt, punem jumatate din bezea dandu-i forma de inimioara.Restul de bezea,o punem jur-inprejurul,inimioarei,cu posul,in forma de stea.
Punem la cuptorul incins,lasand focul la minim si cu usa intredeschisa cam o ora si jumate,doua, sa se usuce bine bezeaua,fara sa-si schimbe culoarea.
Cand s-a uscat o asezam pe un platou.Inainte de a fi servita(altfel se va muia bezeaua) o umplem cu frisca batuta si peste, punem fructele de padure.