01 02 03 18 24 25 26

joi, 6 decembrie 2012

Prajitura cu mac si nuci caramelizate









Prajitura asta am vazut-o pe un site rusesc, mi-a placut tare mult cum arata si am zis sa o incerc. S-a dovedit a fi si foarte gustoasa .
Ingrediente:
-300gr faina
-200gr zahar
-2 oua
-4 linguri de smintina
-150 gr margarina unirea
-50 gr mac
-2 lingurite de praf de copt
-zeama de la o lamiie
-100gr miez de nuca

Intr-un bol punem faina, macul , praful de copt si un praf de sare.



In alt vas punem la topit margarina, cind s-a topit punem zaharul, smintina si ouale amestecam bine punind vasul din cind in cind pe foc pina cand se topeste zaharul.




Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere.
Cind s-a topit zaharul adaugam totul in fir subtire ,in amestecul de faina cu mac. Amestecam bine si punem totul intr-o forma de tort, apoi in cuptorul de dinainte incins.




Pina prinde crusta deasupra, pregatim miezul de nuca.
Intr-un ibric punem 100gr zahar cu foarte putina apa si un pic de zeama de lamaie,lasam pina cind zaharul capata culoarea maro deschis si adaugam miezul de nuca.
Ungem un tocator cu putin ulei si turnam amestecul de miez de nuca pe el.
Lasam sa se raceasca si apoi il taiem marunt.





Il lasam la o parte si ne ocupam de portocala, curatind-o si taind-o in felii subtiri.
Cind prajitura a prins crusta ,o scoatem si asezam de jur imprejur feliile de portocala, iar in mijloc punem nuca tocata marunt.
Dam iarasi la cuptor si lasam sa se coaca.
Cind este gata incalzim un pic de miere si cu o pensula ,pensulam pentru a da un luciu frumos prajiturii.