01 02 03 18 24 25 26

joi, 6 decembrie 2012

Paine cu sfecla






Ideea am preluat-o de pe un site rusesc.

Ingrediente:

500g de faina alba,
-300gr sfecla,
-25 g drojdie,
-2 linguri de ulei,
-un praf de sare

Mod de preparare:


Mai intai fierbem sfecla si o dam la blender pana se face o pasta.
Intr-un castron cernem faina ,facem o adincitura in care punem pasta de sfecla,uleiul,sarea si drojdia desfacuta intr-un pic de apa calda.
Framintam aluatul si il punem la dospit pina isi dubleaza volumul.
Cind a crescut destul,il punem pe o planseta presarata cu faina si ii dam forma de sul, il punem in tava unsa si punem iarasi la crescut.
Coacem in cuptorul incins de dinainte, cam 40-45 min.
Pe siteul unde am vazut reteta ,piinea arata toata rosie cu miez cu tot, acum nu stiu de ce la mine miezul nu a iesit tot rosu.
Dar este o paine buna la gust si cred ca da bine la tartine.
Pofta buna!