01 02 03 18 24 25 26

joi, 6 decembrie 2012

Tort cu sticla de sampanie





Acest tort l-am facut pentru un prieten si s-a dovedit a fi o surpriza deosebita!Pentru acesta ar trebui sa avem florile si frunzele de trandafir facute de dinainte,cu care vom decora sticla de sampanie.



ingrediente pentru blat:

-7oua
-7 linguri de zahar
-6 linguri de faina

batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul si coacem la cuptorul incins de dinainte fara a deschide cuptorul,cind s-a rumenit frumos incercam cu o scobitoare ,daca iese curata ,blatul este gata.

pentru crema:

-400 gr ciocolata menaj
-300 gr frisca lichida
-100 gr unt

punem pe foc frisca si ciocolata rupta bucati sau data prin razatoare,cind s-a topit tragem la o parte ,lasam sa se racoreasca si adaugam untul la temperatura camerei amestecind bine cu mixarul,dam crema la frigider si pregatim blatul pentru montare.

Pe mijlocul blatului decupam un cerc cit sticla de sampanie si impartim blatul in 3 foi pe care le umplem cu crema de ciocolata.Deasupra punem glazura tot de ciocolata;150g de ciocolata menaj,75 ml frisca lichida si 30g unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu