01 02 03 18 24 25 26

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Parjoale din legume









Un preparat simplu, de post.....usor de facut!


Ingrediente:

-morcov
-cartofi
-ceapa
-orez fiert
-pastarnac
-telina
-sare,
-piper
-pesmet
-faina alba
-patrunjel proaspat.







Zarzavatul spalat si curatat il punem la fiert.
Tot la fel procedam si cu orezul,il fierbem ,scurgem apa in care a fiert si il lasam la racit.





Dupa ce zarzavatul a fiert,il pasam mai grosier cu o furculita, apoi adaugam faina, sarea, piperul, orezul si patrunjelul tocat marunt.





Amestecam bine si cu palmele umede formam parjoalele pe care le trecem prin pesmet.









Cand le-am terminat de modelat,le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos, a
poi le lasam pe prosoape de hartie sa scapam de uleiul in exces.





Am servit langa o salata verde!
Or fi ele, legumele, bune, dar parca tot carnita este mai buna ;-)