01 02 03 18 24 25 26

duminică, 9 decembrie 2012

Jeleu de vin rosu cu fructe de padure












Ingrediente pentru 8-10 portii

-750 ml vin rosu de foarte buna calitate
-150 ml coniac
-250 gr zahar
-2 plicuri de gelatina
-coaja rasa de portocala si lamaie
-100 gr fructe de padure


Mod de lucru:

Gelatina se pune la rehidratat dupa indicatiile de pe plic.Vinul se amesteca cu coniacul,zaharul si coaja de lamaie si portocala si se pune la fiert.







Pana incepe vinul sa fiarba se pregatesc formele in care vom face jeleul.Punem fructele pe fundul formelor.




Din momentul in care vinul a dat in clocot,il mai tinem pe foc 5 min.Apoi se trage vasul de pe foc,se adauga gelatina rehidratata,se amesteca bine pana se topeste.Se toarna compozitia in formele pregatite si se da la frigider pentru 24 de ore.




Se serveste garnisita cu fructe de padure,pudrate cu zahar brun si trandafirasi din coaja de portocala conifiata..