01 02 03 18 24 25 26

duminică, 9 decembrie 2012

Oua dulci "fierte"




















Ingrediente:

15 oua de ciocolata,
250g branza de vaci proaspata,
200ml frisca lichida,
30g zahar pudra,
4-5 linguri de crema de lamaie.



Mod de preparare:

Pentru reteta asta am cumparat oua simple de cioclata,fara surprize,sunt mai ieftine.Pentru a se lucra mai usor,nu o sa desfacem ouale,din ambalajul lor,de tot,ci doar in partea de sus.
Daca le-am desface de tot,atunci cand o sa lucram cu ele,ciocolata se va inmuia de la caldura mainilor.
Asadar,vom lua cate un ou,il desfacem din ambalaj,doar in partea de sus si cu un cutitas,ii dam o gaura,cat sa putem sa rupem marginea oului,cu mana.




O sa rupem din marginea oului,nu mai mult decat la un ou adevarat.




Cand le-am terminat de cojit,le lasam la o parte si ne ocupam de crema de branza,care in cazul nostru,va deveni albusul oului.
Intr-un bol,punem branza si zaharul si frecam bine,cu o furculita,pana iese ca o crema.






Lasam la o parte si batem frisca,pe care o amestecam usor cu crema de branza.





Cu aceasta crema umplem fiecare ou,presand usor,ca sa se umple bine.Apoi cu varful linguritei,in mijloc,facem o adancitura, unde va veni pus "galbenusul".



Pentru "galbenus", eu am folosit crema de lamaie,am mai postat-o pe blog,dar o sa o mai repet.Din cantitatea de crema folosim doar 4-5 linguri,restul se poate folosi la un alt preparat.

CREMA DE LAMAIE

sucul si coaja de la doua lamai,
3 galbenusuri,
o cana de zahar,
60g unt nesarat.


Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamaie, galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie, batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pana cand, atunci cand punem lingura, fundul acesteia sa se glaseze.
Apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca si incepem sa incorporam untul cate putin pana il terminam.



Cu o lingurita punem crema de lamaie care se comporta exact ca galbenusul de ou fiert 3 minute.

Dupa o idee de pe internet.





Cu aceasta reteta particip la "Dulce Romanie" - Provocarea lunii Aprilie 2012, gazduita de o sotie fericita, Alina