01 02 03 18 24 25 26

joi, 6 decembrie 2012

Sos de vin
















Este un sos special pentru friptura de vita.Daca la acest sos vom adauga o mina de ciuperci de padure,il vom transforma intr-un sos vinatoresc pe care eu l-am folosit cu succes si la friptura de porc.

Ingrediente:
-8ooml apa
-300ml vin rosu
-40 gr concentrat de vita
-2cepe rosii
-2 foi de dafin
-20 gr piper boabe
-75 gr faina alba
-25 gr unt
Se pune apa la fiert impreuna cu concentratul de vita.
separat intr-o craticeoara punem untul,ciapa rosie,piperul boabe si foile de dafin,lasam sa se caleasca 2 minute.apoi daugam vinul si lasam sa fiarba pina scade la jumatate,cind a scazut il strecuram in cratita cu apa si concentrat de vita,care intretimp fierbe.Itr-un castronel desfacem faina cu putina apa si o adaugam si pe aceasta in cratita cu apa si vin ,mestecind continu sa nu se faca cocoloase.Mai lasam 1 minut sa fiarba si il strecuram intr-un vas.Il putem pune in vase mici si-l depozitam in congelator.Cind avem nevoie ,dezghetam atit cit ne este de trebuinta.