-500 g biscuiti simpli
-200 g unt sau margarina
-150 g bucatele de ciocolata
-coaja rasa de la o lamaie
-400 ml cafea tare neindulcita
Ingrediente pentru umplutura:
-150 g visine fara samburi(am folosit visine ramase de la siropul de visine)
-400 ml lapte
-o crema la alegere preparata la rece
Mod de lucru:
Biscuitii rupti bucatele mici,ii amestecam cu coaja rasa de lamaie si bucatelele de ciocolata.
Intr-un vasa punem cafea si margarina sau untul si punem sa se topeasaca.
Dupa ce s-a topit margarina sau untul,lasam sa se raceasaca si apoi turnam peste biscuiti.
Amestecam bine pana se leaga toata compozitia.
Pe masa de lucru,punem folie alimentara si peste vom pune jumatate din amestecul de biscuiti.Cu palmele vom apasa usor biscuitii,pentru a ne iesi o foaie nu prea groasa(cam un cm. grosime)
Peste foaia de biscuiti,vom pune cam 4 linguri din crema preparata dupa instructiunile de pe plic.Peste crema vom presara visinele(se poate folosi si alte fructe,taiate bucatele).
Acum v-a trebui sa rulam.Prindem de capetele folei si rulam usor,fara a prinde folia in interior.Cand am terminat de rulat,strangem bine capetele si vom da la rece cel putin 4 ore,pentru a se intari.
Pentru decor,vom presara pe masa de lucru fulgi de nuca de cocos.Cand rulada s-a intarit,vom desface folia si trecem rulada prin nuca de cocos.
Asta-i tot,usor de facut si repede de consumat!Un gust super de la cafea si visine!
....si un mac de pe balconul meu.....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu