Ingrediente:
-250 g untura (sau unt,dar nu va iesi asa fragede ca si cu untura)
-3 galbenusuri
-150 g zahar pudra
-2 linguri de otet
-visine din dulceata
-coaja rasa de la o lamaie
-un varf de lingurita de sare
-100 g fructe uscate zdrobite(miez de nuca,alune de padure,migdale)
-450 g de faina alba
Mod de lucru:
Intr-un bol amestecam untura cu zaharul pudra.Apoi adaugam galbenusurile de ou,otetul si coaja rasa de lamaie.
Amestecam bine si adaugam faina si praful de sare.Amestecam pana rezulta un aluat vartos.Acoperim cu o folie si dam la rece cam o ora.
Dupa ce aluatul a stat la rece,il punem pe masa de lucru si il impartim in bucatele de circa 15 g fiecare, iar cu palmele le vom da forma sferica.
Fiecare bila de aluat,o vom trece prin albus usor batut (albusurile ramase de la cele 3 oua) apoi prin amestecul de fructe uscate si zdrobite si le asezam in tava usor infainata.Cu degetul vom face o gropita in mijlocul fiecarei bilute in care vom pune cate o visina din dulceata.
Dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20-25 min.Cand sant usor rumenite la baza,sant gata.
Sant usor de facut si se pot face cu cateva zile inainte de a fi servite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu