Ingrediente pentru choux-uri:
-125 g faina
-100 ml ulei
-250 ml lapte
-3 oua mari
-un varf de lingurita de sare
Ingrediente pentru crusta:
-50 g faina
-50 g zahar brun
-40 g unt
Mod de lucru:
Mai intai,vom pregati crusta.Intr-un bol,frecam untul,la temperatura camerei cu zaharul,apoi adaugam faina si amestecam bine.Va iesi ca un aluat tare.
Pe masa de lucru,vom pune o bucata de folie alimentara.Pe folie vom pune bucatica de aluat si cu sucitorul,vom face o foaie,groasa cam de 3-4 mm.Dupa ce am intins foaia,o punem cu folie cu tot,pe un tocator si dam la frigider,pana cand o sa avem nevoie de ea.
Dupa ce am dat aluatul de crusta la frigider,vom pregati choux-urile.
Intr-un vas,punem laptele,sarea si uleiul.Punem pe foc,si cand a dat in clocot,lasam focul mic si adaugam toata faina deodata.Amestecam energic,pana cand aluatul se va desprinde de pe peretii vasului.
Va rezulta un aluat moale,dar intratat incat sa-si tina forma si lipicios.Punem aluatul intr-un pos sau in coltul la o punguta si intr-o tava infainata vom pune gramajoare,cu spatiu intre ele,pentru ca or sa creasca la cuptor.
Rondelele le vom aseza peste gogoselele din tava.
Dupa ce s-au racit,le-am taiat capacele si le-am umplut cu crema de lamaie(puteti folosi orice crema doriti),ce am prezentat-o aici.
Sant deosebite!Dupa o idee de aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu