Ingrediente:
-1 kg de bostan
-100 g zahar
-100 g miez de nuca
-50 g fructe conifiate
-2 lingurite de scortisoara
-aluat foietaj sau aluatul prezentat aici
Mod de lucru:
Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana cand scadea cucul ce il lasa.
Cand este gata,adaugam scortisoara,miezul de nuca,prajit si fructele conifiate si amestecam usor.
Pe masa de lucru,intindem o foaie din aluatul cumparat sau facut in casa si pe mijloc punem jumatate din umplutura.Marginele luatului,le taiem fasii si apoi le petrecem peste umplutura de bostan,in nforma de impletitura.
Punem intr-o tava unsa usor cu unt,le dam cu ou batut deasupra si dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 25 min.
Cand s-au rumenit frumos,sant gata.
Sant minunate alaturi de o cana de lapte batut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu