Ingrediente pentru aluat:
-250 g unt
-300 ml iaurt
-o lingura de zahar
-20 g drojdie proaspata
-700-800 g faina alba
-un ou pentru uns
-un varf de lingurita de sare
pentru umplutura:
-visine fara samburi
-parmezan ras
Mod de lucru:
Intr-un vas punem drojdia si zaharul.Se freaca cu o lingura de lemn pana cand drojdia s-a dizolvat.Adaugam iaurtul si amestecam bine dupa care adaugam untul topit.Amestecam si punem faina cernuta,amestecata cu sarea.Framantam doua minute,apoi invelim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut,cam o ora.
Dupa ce aluatul a crescut,il impartim in patru bucati.Luam prima bucata,o punem pe masa de lucru,presarata
cu un picut de faina si cu sucitorul,facem o foaie groasa cam cat lama cutitului.Ungem foaia cu ou batut si presaram cu parmezan ras.Taiem apoi in 8 triunghiuri.Fiecare triunghi,incepem sa il rulam de la baza catre varf,indoim usor capetele si asa avem primul corn.Procedam cu toate triunghiurile la fel.
La inceput,aluatul il impartisem in patru bucati,doua le-am facut cu parmezan si doua,cu visine.
Le-am pus intr-o tava presarata usor cu faina,le-am uns cu ou batut si le-am copt la cuptorul de dinainte incins,cam 25 de min.
Sant pufoase si isi pastreaza prospetimea chiar si dupa trei zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu