sâmbătă, 15 iunie 2013
Topping de capsuni
Ingrediente:
-2 kg de capsuni
-1 l suc de capsuni+suc de portocale(cad am facut gemul de capsuni,sucul ce s-a lasat,cat timp au stat in vas,pana le-am curatat.Pana la un litru,am completat cu suc proaspat de portocale.)
-1 kg de zahar
-jumatate de lamaie,taiata felii
Mod de lucru:
Capsunile curatate si spalate,le dam prin blender pana iese o pasta.(daca dorim,sa eliminam si semintele(eu nu am facut-o) putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).
Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta,o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert,la foc domol,amestecand mai des(vom sta langa cratita).Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma,o vom aduna cu o lingura de lemn,mereu,pana cand o vom aduna pe toata.
Dupa ce am terminat de adunat spuma,marim flacara(un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia,taiata felii.Lasam sa fiarba in continuarie,supraveghind-o mereu.
Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert,incercam consistenta.Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.
Am oprit apoi focul si asa fierbinte,l-am pus la sticle,le-am capsat si le-am pus la pat de paturi,pana cand s-au racit(pana a doua zi).
Este excelent la inghetate,waffe,cheese cake........
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu