luni, 10 iunie 2013
Gem de capsuni
Ingrediente:
(eu am facut din 6 kg de capsuni)
-6 kg de capsuni
-3 kg de zahar
-o lamaie mare
-800 ml apa
Mod de lucru:
Intr-o cratita mai mare,emailata sau de inox,punem zaharul cu apa si punem la fiert.
Lasam sa fiarba pana cand avem un sirop bine legat.Atunci vom adauga capsunii,curatati,spalati si scursi de apa si amestecam cu grija.
Capsunii fiind fructe zemoase,vor lasa multa zeama.Cand incepe sa fiarba si va iesi spuma,o vom aduna cu o lingura.Gemul il vom fierbe la foc iute,ca fructele sa ramana intregi.Vom sta langa el,amestecand in vas,cu lingura de lemn.Cand este pe jumatate facut,adaugam lamaia taiata felii subtiri.Vom fierbe gemul,pana cand ajunge la consistenta dorita,incercand din cand in cand,intr-un pahar cu apa foarte rece,picurand,cate o picatura din sosul de capsuni.Daca picatura nu se desface cand ajunge in apa rece,atunci putem opri focul.
Gemul se pune in borcane curate,asa fierbinte si se pun la pat de paturi(acoperite cu paturi)Se lasa sub paturi pana cand se racesc.
Metoda asta de sterilizare o folosesc de cand fac eu gemuri si nici o data nu am dat gres!
Asa camara noastra s-a mai imbogatit cu o bunatate!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu