O prajitura,bogata si satioasa....minunata alaturi de o cana de ceai sau cafea!Ideea de aici.
Ingrediente pentru blat:(pentru o tava de 25/18 cm)
-150 g faina
-60 g zahar
-60 g unt
-un plic de praf de copt
-un ou
-coaja rasa de la o lamaie
Ingrediente pentru crema:
-100 g miez de nuca
-100 g fistic nesarat
-100 g stafide
-100 g unt
-100 g zahar
-2 linguri de dulceata de zmeura sau caise
-2 linguri de apa
Ingrediente pentru glazura:
-100 g ciocolata
-6 linguri de smantana lichida
Mod de lucru:
Mai intai se pregateste crema;intr-o cratita se pune apa,untul,zaharul si coaja rasa de lamaie.Se pune cratita pe foc sa se topeasca untul.Cand s-a topit,amestecam si oprim focul.
Adaugam apoi miezul de nuca,fisticul si stafidele,toate taiate marunt,la cutit.Amestecam bine si lasam la o parte.
Pregatim blatul:Intr-un vas,batem oul cu zaharul pana devine o crema.Adaugam apoi untul moale si mixam bine.
Punem apoi faina amestecata cu praful de copt.Vom amesteca cu o spatula,pentru ca va iesi o coca mai tare,nu va curge.
Dupa ce am amestecat bine coca, o punem intr-o tava de 25/18 cm,tapetata cu hartie de copt si nivelam
....si gata scoasa de la cuptor...
Cand prajitura s-a racit,punem deasupra glazura de ciocolata,pe care am pregatit-o astfel:Am topit ciocolata si peste am adaugat smantana incalzita.Am amestecat bine si apoi am turnat-o peste prajitura.
Lasam sa se intareasca glazura si apoi portionam.
...coltul din natura....vedere spre Tampa....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu