Ingrediente:
-20 bucati de biscuiti de ceai
-40 g cacao
-100 g ciocolata
-2 linguri de apa
-200 g unt
-100 g zahar
-2 oua
-o esenta de rom
pentru glazura:
-100 g ciocolata menaj
-6 linguri de ulei
Mod de lucru:
Intr-un vas punem ouale,zaharul si apa.Punem pe foc foarte mic(sau pe baie de abur),amestecam continu,insistand pe fundul vasului,pentru a nu se prinde compozitia(daca nu santeti sigure pe metoda asta,atunci puteti face asa:puneti un vas ceva mai mare decat cel in care aveti compozitia cu oua.un sfert cu apa.Il puneti la fiert,cand incepa apa sa fiarba,puneti deasupra vasul cu ou,fara sa atinga fundul vasului apa ce fierbe.
Amestecam compozitia pana se ingroasa(cand tragem cu degetul pe dosul lingurei sa ramana dara).
Apoi lasam crema la o parte si topim ciocolata,la fel,pe baie de abur.
Dupa ce s-a topit ciocolata,in crema de oua,vom adauga cacauo si ciocolata topita.
Amesteca, cu grija sa nu facem numai praf de cacao si cand s-a incorporat totul,lasam la o parte.
Batem spuma untul si cand crema de ciocolata s-a racit o incorporam in unt,picatura cu picatura(atentie se poate taia!).
Cand am terminat de incorporat toata ciocolata,incepem sa umplem biscuitii.
Luam cate un biscuite,punem crema pe toata suprafata si peste vom pune un alt biscuite.
Procedam asa,pana cand terminam toti biscuitii.
Crema care ramane,vom imbraca toata rulada.
Dam la rece,cam 30 de min. dupa care vom imbraca rulada in glazura de ciocolata.
Topim cele 100 g de ciocolata,tot la baie de abur,adaugam uleiul,amestecam sa se omogenizeze.Lasam sa se raceasca si apoi turnam peste rulada.
Pentru decor,am folosit frisca batuta.
O rulada foarte usor de facut si delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu