01 02 03 18 24 25 26

marți, 15 aprilie 2014

Pachetele de post cu spanac,stevie si seminte de floarea soarelui




Ingrediente pentru aluat:
-500 g faina alba
-3 linguri de ulei
-o lingurita de sare
-20 g drojdie proaspata
-300 ml apa calda
-o lingura de zahar

Ingrediente pentru umplutura:
-500 g amestec de stevie si spanac,oparit
-3 linguri cu miez de seminte de floarea soarelui
-3 catei de usturoi
-sare si piper dupa gust
-3 linguri de luei


Mod de lucru:

Mai intai facem un aluat din ingredientele de mai sus.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.Cat aluatul este la crescut,vom pregati amestecul de stevie si spanac.
Punem o tigaie pe foc.Cand s-a incins,punem cam 3 linguri de ulei si apoi punem usturoil pisat marunt.Calim cam un minut si apoi adaugam stevia si spanacul,spalate,scurse si tocate marunt..Calim cam 10 min.Saram si piparam dupa gust si oprim focul.lasam sa se raceasca.
Cand aluatul a crescut,il punem pe masa de lucru si il impartim in 4-5 bucati egale.Luam prima bucata,o intindem cu sucitorul,intr-o foaie,groasa cam de 0,5 mm.Cu cutitul facem cate doua taieturi,atat in partea de sus,cat si in cea de jos,ca in imaginea alaturata.


Pe toata suprafata foii,vom presara amestecul de stevie si spanac,peste care vom presara miez de floarea soarelui.


Acum vom aduce coltul de sus,peste umplutura,pana la taietura de jos.


Coltul de jos,il vom trage peste cel de sus.


Ce am obtinut,vom plia spre mijlocul foii.


Marginile le vom plia tot la fel,vom trage partea de sus,apoi cea de jos,peste.


Aducem  patratul obtinut,la mijlocul foii ramase si peste el vom plia colturile.

 


Pachetelele obtinute,le vom pune intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina,cu partea cu imbinarile in partea de jos.


Dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30 de min. sau pana cand s-au rumenit frumos.

Este o gustare excelenta de post!


Anul trecut,pe balcon am avut rosii,anul asta am vrut sa schimb si am pus capsuni....iata-i si infloriti....abea stept sa vad prima capsuna,din productie proprie!