01 02 03 18 24 25 26

sâmbătă, 8 martie 2014

"Trandafiri" dulci




Ingrediente pentru aluat:
-500 g faina alba
-70 g zahar
-2 oua+unul pentru uns
-100 g unt topit
-200 ml lapte cald
-25 g drojdie proaspata
-jumatate de lingurita de sare
-coaja rasa de lamaie
-esenta de vanilie

Pentru umplutura:
-200 g finetti
-100 g miez de nuca prajit


Mod de lucru:
Intr-un bol punem faina cernuta,amestecata cu sarea.Facem o adancitura si punem drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar si doua linguri de lapte cald.Cele 2 oua le batem cu furculita,cu zaharul,coaja rasa de lamaie,vanilia si laptele .Tot amestecul il punem peste faina si drojdie.Amestecam pana cand se incorporeaza toata faina,apoi incepem sa framantam cu mana,adaugand cate un pic de unt topit,pana cand il terminam pe tot si aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.




Lasam la dospit cam o ora intr-un loc cald acoperit cu un servet de bucatarie.Dupa ce a crescut,vom imparti aluatul in 10 bucati egale.Fiecare bucata o vom imparti in trei.


Fiecare bucatica de aluat,se intinde intr-o foaie,nu prea mare.Foaia se va unge cu finetti si peste vom pune miez de nuca prajit,taiat la cutit.


Vom plia ca la clatite,sa ne iasa un triunghi.


Asa procedam cu toate trei.Le asezam in linie,suprapunand colturile si rulam usor,rezultand un trandafiras,



Pe masura ce ii facem,ii asezam intr-o tava de briose,unsa usor cu putin unt.


Dupa ce am terminat ii lasam 20 de minute sa mai creasca,ii ungem apoi cu ou batut si ii coacem la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu cam 35-40 de min.
Cand s-au rumenit frumos,se poate face testul cu scobitoarea si daca iese curata sant gata.
Se pot servi pudrati cu zahar . Minunate langa o cana de ceai!



Timp de pregatire:cca. 10 min.
Timp de preparare:cca .