01 02 03 18 24 25 26

vineri, 14 martie 2014

Pachetele cu carne tocata si cartofi




Ingrediente:
-Un pachet de foi de placinta
-500 g carne tocata de porc
-2 cepe tocate marunt
-3 cartofi fierti,zdrobiti cu furculita
-un ou
-sare si piper dupa gust
-o lingura de seminte de mac
-o lingura de patrunjel tocat marunt


Mod de lucru:

Intr-o cratita incinsa punem 2 linguri de ulei si punem carnea tocata.Lasam sa se inabuse,pana cand a scazut tot sucul lasat de carne.Adaugam apoi ceapa taiata marunt,sare si piper si mai gatim pana cand carnea se rumeneste si capata gust de prajit.



Cand carnea este rumenita,oprim focul si adaugam cartofii fierti si zdrobiti cu furculita si patrunjelul.Amestecam bine si lasam la racit.


Pe masa de lucru punem foile de placinta si taiem un  triunghi mare,pe marimea foilor.


La baza triunghiului,vom pune cate doua linguri din amestecul de carne tocata si rulam aducand marginele triunghiului in interior peste umplutura.Rulam pana la varf.(cate 3 foi pentru un rulou)




Pe masura ce le terminam de rulat,le punem intr-o tava unsa cu unt,le ungem cu ou batut,presaram seminte de mac deasupra si le dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu cam 35-40 min. sau pana cand se rumenesc frumos.


O gustare foarte usor de preparat si satioasa.


Le puteti servi alaturi de un sos de rosii sau cum am servit eu,cu crema de otet balsamic.