01 02 03 18 24 25 26

duminică, 16 februarie 2014

Supa "hora vitaminelor" cu paste si parmezan




Ingrediente:
-50 g paste Baneasa
-un cartof
-o ceapa medie
-100 g morcov
-100 g pastarnac
-100 g telina radacina
-100 g pastai de fasole
-100 g dovlecel
-4 catei de usturoi
-patrunjel verde tocat
-1,500-2000 ml supa de pasare
-o lingurita se sare
-50 g parmezan,aschii
-3 linguri de ulei


Mod de lucru:
Toate legumele le curatam, le spalam si le tocam cubulete,afara de pastaile de fasole ce sant congelate.
Intr-o oala cam de 3 l,punem uleiul la incins.Cand s-a incins,punem ceapa,morcovul,telina,pastarnacul si calim la foc mic cam 7-8 min.


Cand s-au calit,adaugam celelalte legume;cartoful,dovlecelul si pastaile de fasole.Mai calim inca 5 min. si adaugam supa de pasare.



Punem sarea,(daca supa este din concentrat de gaina(eu am avut gaina de la tara),trebuie atentie la sare,nu o sa mai fie nevoie de o lingurita!)acoperim cu un capac si lasam sa fiarba domol,cam 20 de minute.Dupa acest timp,adaugam pastele si mai lasam sa fiarba inca 8 min.Daca mai este nevoie,mai adaugam supa de pasare.Cand pastele au fiert,adaugam usturoiul pisat.Mai lasam sa dea un clocot si oprim focul.
Servim supa asezonata cu patrunjel verde tocat si aschii de parmezan.


Este o supa plina de vitamine,de aceea am si numit-o "hora vitaminelor"!