01 02 03 18 24 25 26

miercuri, 7 august 2013

Aluat pentru strudele





Ingrediente pentru aluat:

-350 g(mai mult sau mai putin)faina alba
-300 g smantana
-un ou
- o jumatate de lingurita de sare

Ingrediente pentru crema:

-250 g margarina sau unt
-100 g faina



Intr-un bol punem smantana,oul si amestecam.



Peste, vom pune faina si sarea.Amestecam pana ne iese un aluat vartos.
 

Punem pe masa de lucru si framantam cateva minute.Il lasam la o parte si vom pregati crema.


Intr-un vas punem margarina sau untul la temperatura camere si faina.Framantam pana cand se amesteca bine.


Apoi impartim crema in trei.


Pe masa de lucru vom intinde primul aluat,intr-o foaie,groasa cam de 5 mm.


Peste foaia de aluat,vom intinde,prima parte din crema de margarina cu faina.


Incepem sa impachetam aluatul,aducand latura de la perete,pana la jumatatea foii.

Apoi vom supra pune cu jumatatea foii de la margine.


Acum,partea din stanga,o vom plia pana la jumatatea aluatului.


Iar partea din dreapta o vom supra pune peste cea din stanga.


Punem apoi aluatul pe o farfurie,acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 20 de min.Vom proceda asa de 3 ori,numai ca atunci cand vom tura a doua oara,vom face plierea,invers de cum am procedat prima data.


Sper sa ma fi facut inteleasa!Este un aluat,ce se desface in foite,bun la strudel,placinte cu fructe sau branza.
Il putem face de pe o zi pe alta,pastrandu-l la frigider.

....floarea de cactus,ce me-a inflorit zilele astea.....