01 02 03 18 24 25 26

miercuri, 11 iunie 2014

Tartelete cu aspic de caise





O reteta dupa cartea "Delicii in bucatarie",am toata colectia castigata la un concurs.Niste carti foarte utile si foarte dragi mie!


Ingrediente:
pentru baza tarteletelor:
-300 g biscuiti cu cacao
-5 linguri de miere
-8-10 linguri de apa

pentru aspic:
-8 caise
-200 ml suc proaspat de mere
-2 linguri cu varf cu zahar
-o lingura cu gelatina granule

pentru decor:
-capsuni si frunze de menta


Mod de lucru:
Intr-o craticioara punem sucul de mere si zaharul.Punem pe foc mic si lasam pana se topeste zaharul.In acest timp punem gelatina sa se rehidrateze.Cand zaharul s-a topit,din sucul de mere,oprim focul si adaugam gelatina.Amestecam bine pana se dizolva.Lasam la o parte.
Caisele,spalate si curatate de samburi,le punem in blender si le facem piure.


Peste piureul de caise,vom turna siropul de mere cu gelatina.Amestecam si totul,turnam intr-o tava cu diametrul de 28/20 cm.(eu,prima data am pus intr-o tava mai mare,dar am vrut sa fie aspicul mai inalt si am schimbat in tava mai mica,de 28/20,cum ziceam).
Dam tava la frigider pana cand aspicul se va intari.


In acest timp,pregatim baza pentru tartelete.Biscuitii ii zdrobim,nu foarte marunt,ii punem intr-un vas si peste ei vom turna mierea diluata cu apa.(daca biscuitii nu se vor muia bine,ca la salamul de biscuiti,mai adaugam putina apa).


Amestecul de biscuiti,il punem pe masa de lucru,il intindem intr-o foaie,groasa cam de 1 cm.si il vom decupa cu diferite forme.



Formele decupate,le punem pe un platou.Dupa ce aspicul s-a intarit,il vom decupa cu aceleasi forme cu care am decupat biscuitii.


Peste formele de biscuiti,le vom aseza pe cele din aspic.Vom decora cu cate o capsuna mai mica si cite o frunza de menta.Dam la rece pana la servire.

Sugestie:
Ca sa nu vi se para asa migalos,puteti proceda in felul urmator:
Cu amestecul de biscuiti sfarmati,vom captusi o tava.Stratul de biscuiti sa fie tot de un cm.Peste biscuiti vom turna piureul de caise.Dam la rece sa se intareasca si apoi putem taia,cu cutitul,patratele.Este o varianta mult mai comoda.Se poate folosi orce fruct de sezon.



 Pregatire aprox. 20 min.
preparare aprox.10 min.