01 02 03 18 24 25 26

duminică, 8 decembrie 2013

Bradut de ciocolata




Un decor superb pentru platourile cu prajituri!
Ingrediente:
-100 g ciocolata neagra cu lapte
-50 g ciocolata alba
-3 linguri de ulei
-bomboane decor(perlute,stelute,bomboane colorate)
-praf de zane(optional)


Mod de lucru:
In doua boluri vom topi ciocolata pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde.In unul pe cea neagra si in unul pe cea alba.In bolul cu ciocolata alba vom adauga o lingura de ulei, iar in cel cu ciocolata neagra vom adauga 2 linguri de ulei.Amestecam bine.Cat lucram,ca ciocolata sa ramana fluida,vom tine bolurile pe un vas cu apa fierbine,pe un capac.
Pe o tava mai mare,punem folie alimentara.Luam o jumatate de lingurita din ciocolata neagra si punem in tava pe folie.Din ciocolata alba,luam un varf de lingurita si punem peste ciocolata neagra,din tava.


Cu coada unei pensule de pictura,ce o folosesc tot la decorul prajiturelelor,am facut mai multe raze.Facem mai multe rozete, mai mici ,pentru varful bradului si mai mari,pentru baza.
Cand am terminat,dam la rece pana se intaresc bine.Dupa ce s-au intarit,montam bradutul.Ca tulpina am folosit un fruct de kivi,dar puteti folosi si cativa biscuiti rotunzi.Eu asta am avut in casa.
Pe suport,punem prima rozeta,cea mai mare.Pe ea,punem un punct de ciocolata topita,neagra sau alba,de care o fi.Peste vom pune o bomboana.Pe bomboana vom pune iarasi un punct de ciocolata topita.Peste vom pune urmatoarea rozeta,presand usor.


Vom proceda asa,pana cand vom termina toate rozetele.Cum am spus,la baza le vom aseza pe cele mari,spre varf,pe cele mai mici.
Dupa ce am terminat de construit bradutul vom trece la decorat.Eu am folosit stelute si perlute.
Cu o penseta,luam o steluta sau o perluta,o atingem un pic cu ciocolata topita si o lipim de marginea la rozeta din bradut.



Dupa ce am terminat de decorat,am presarat praf de zane si gata impodobit este bradutul!


Puteti folosi praf de zane,alb,imitand zapada!
Este un decor de efect pe platoul cu prajituri!