Pagini

duminică, 1 iunie 2014

Suji halva





Un dulce oriental.
Ingrediente:
-250 g gris fin
-60 g unt
-50 g mix de miez de nuca,migdale si fistic
-3 linguri stafide aurii
-1/3 de lingurita de cardamom
Pentru sirop:
-750 ml apa
-150 g zahar


Mod de lucru:
Intr-o tigaie,antiaderenta,se pune grisul si se pune la foc mediu.Lasam grisul pe foc,amestecand continuu,pana cand capata culoarea aurie.



Scoatem apoi grisul din tigaie si punem untul.Cand s-a topit,adaugam stafidele si miezul de nuca.


Calim 2 min. si adaugam grisul.Mai gatim 3 min.amestecand continuu si apoi oprim focul.


Transferam totul intr-un castron si lasam la o parte.


Intr-un ibric,punem apa si zaharul.Punem pe foc si fierbem 5 min.de cand a dat in clocot.Oprim focul si turnam siropul peste amestecul de gris,din castron.


Amestecam usor cu o lingura,pana cand grisul a absorbit tot lichidul.


Tot amestecul il punem apoi in forme individuale si servim presarat cu migdale si fistic,maruntit.



Ideea,din revista Unica.
Timp de preparare aprox. 40 min.
Timp de gatire aprox. 20 min
Gata in aprox.1 ora


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu