Pagini

miercuri, 4 iunie 2014

Curd de capsuni







Ingrediente:

-500 g capsuni
-100 g zahar
-60 g unt
-3 galbenusuri(le-am avut la congelator,de la alt preparat)


Mod de lucru:
Capsunii se curata de codite,se spala sub jet de apa,se pun in blender si se fac piure.In craticioara in care vom pregati curdul,vom mixa galbenusurile cu zaharul,pana cand devin albicioase.


Peste ele,vom adauga piureul de capsuni si amestecam bine.



Trecem craticioara pe foc mic.Amestecam continu,pana cand crema se va ingrosa(cam 10 min.).Ca sa ne dam seama,cand este gata facem proba cu dosul la lingura.Muiem lingura in crema si pe dosul ei,vom trage o dara cu degetul,daca dara ramane,crema este gata.



Oprim apoi focul si vom incorpora untul,putin,cate putin,amestecand intruna,pana cand il vom termina pe tot.


Lasam crema sa se raceasca si apoi o vam pune intr-un vas si putem tine la frigider,pana cand avem nevoie de ea.
Cu crema asta delicioasa si parfumata,am umplut mini tarte.Reteta in curand.
Timp de pregatire aprox.10 min.
Timp de preparare aprox.10 min.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu