Pagini

luni, 25 noiembrie 2013

Fettuccine cu somon afumat

Pauza pentru o portie de fettuccine cu somon afumat siii.....flambat!



Ingrediente pentru 3 portii:
-300 g paste fettuccine
-300 g smantana
-200 g somon afumat
-2 linguri de ulei de masline
-2 linguri de coniac sau whiski


Mod de lucru:

Intr-o tigaie punem uleiul,cand s-a incins, adaugam somonul taiat julien si calim pentru 2 minute.Turnam apoi alcolul si flambam(cu grija,sa nu dam foc bucatariei!)



Cand flacara s-a stins,adaugam smantana,fierbem un minut si adaugam pastele,fierte in prealabil dupa instructiunile de pe ambalaj.


Oprim focul si amestecam usor ca toate pastele sa treaca prin sos.Servim imedeat!
Absolut delicioase!


miercuri, 20 noiembrie 2013

Musaca de cartofi




Ingrediente:
-1 kg de cartofi albi
-400 g carne tocata mai slaba de porc sau de vita,sau amestec
-o legatura de ceapa verde
-200 ml suc de rosii
-un ardei gras
-200 ml smantana
-2 oua
-o lingura de faina
-o legatura de patrunjel
-sare si piper dupa gust


Mod de lucru:
Cartofii spalati ii punem la fiert in apa cu sare.In acelasi timp pregatim umplutura de carne tocata.
Intr-o cratita,ceapa taiata marunt,se caleste doua minute,in 4-5 linguri de ulei.


Apoi vom adauga carnea tocata,ardeiul gras taiat cubulete,o jumatate de lingurita de sare si un varf de cuti de piper proaspat macinat.Se amesteca toate si se prajeste inabusit,la foc mic pana scade apa ce o lasa carnea.




Dupa ce apa a scazut,mai prajim amestecul cam 2 minute,pentru a capata un gust de carne prajita.Oprim apoi focul, adaugam sucul de rosii,amestecam si lasam sa se raceasca.


Pana se raceste carnea,intr-un bol punem smantana si cele doua oua.


Amestecam bine si adaugam faina.


Amestecam iarasi bine si lasam la o parte.


Cand compozitia de carne s-a racit,adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam.


Apoi adaugam amestecul de smantana si ou si amestecam bine.Ne va iesi ca un sos.



Pregatim vasul in care vom coace musacaua.Ungem vasul cu unt si punem primul strat de cartofi fierti,pe care i-am curatat si taiat felii nu prea subtiri.


Peste vom pune un sfert din compozitia de carne si iarasi cartofi.Procedam asa pana terminam totul.Ultimul strat sa fie de cartofi.



In vasul in care am facut umplutura,vom mai sparge doua oua,le amestecam bine (putem rade si un picut de cascaval)si turnam peste ultimul start de cartofi.



Punem vasul la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30-35 min.
Servim musacaua alaturi de o salata sau in cazul meu;ardei copti umpluti cu ghebe,la otet.




joi, 14 noiembrie 2013

Prajiturele cu fructe uscate





....minunate langa o cana de cafea sau ceai!

Ingrediente pentru aluat:(12 buc.)
-100 g unt rece
-200 g faina
-50 g zahar pudra
-2 galbenusuri
-un varf de cutit de sare

Ingrediente pentru umplutura:
-100 g fructe uscate(miez de nuca,stafide,curmale)
-2 linguri de cacao
-2 linguri de zahar tos
-2 albusuri(ramase de la aluat)
-o esenta de rom


Mod de lucru:

 Aluatul il vom pregati dupa metoda de la biscuitii arlechini.Cat timp se odihneste aluatul vom pregati umplutura.
 Intr-un vas batem spuma cele doua linguri de zahar tos cu albusurile si esenta de rom.


Adaugam apoi cacao si fructele uscate,taiate la cutit,mai grosolan.


Amestecam bine si lasam la o parte.
Pe masa de lucru,punem aluatul si il vom intinde cu sucitorul,intr-o foaie groasa cam de 5 mm.Decupam aluatul cu o forma rotunda si una in forma de stea.


Cu cercurile de aluat vom imbraca o forma de briose.


In fiecare forma vom pune cate o lingurita cu varf din umplutura cu fructe uscate si vom acoperi cu aluatul in forma de steluta.


Dam apoi la cuptorul de dinainte incins,cam 20-25 min.



Sant usor de facut si grozave,dimineata alaturi de o cana de ceai sau cafea!

-