Ingrediente:
-1 kg de cartofi albi
-400 g carne tocata mai slaba de porc sau de vita,sau amestec
-o legatura de ceapa verde
-200 ml suc de rosii
-un ardei gras
-200 ml smantana
-2 oua
-o lingura de faina
-o legatura de patrunjel
-sare si piper dupa gust
Mod de lucru:
Cartofii spalati ii punem la fiert in apa cu sare.In acelasi timp pregatim umplutura de carne tocata.
Intr-o cratita,ceapa taiata marunt,se caleste doua minute,in 4-5 linguri de ulei.
Apoi vom adauga carnea tocata,ardeiul gras taiat cubulete,o jumatate de lingurita de sare si un varf de cuti de piper proaspat macinat.Se amesteca toate si se prajeste inabusit,la foc mic pana scade apa ce o lasa carnea.
Dupa ce apa a scazut,mai prajim amestecul cam 2 minute,pentru a capata un gust de carne prajita.Oprim apoi focul, adaugam sucul de rosii,amestecam si lasam sa se raceasca.
Pana se raceste carnea,intr-un bol punem smantana si cele doua oua.
Amestecam bine si adaugam faina.
Amestecam iarasi bine si lasam la o parte.
Cand compozitia de carne s-a racit,adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam.
Apoi adaugam amestecul de smantana si ou si amestecam bine.Ne va iesi ca un sos.
Pregatim vasul in care vom coace musacaua.Ungem vasul cu unt si punem primul strat de cartofi fierti,pe care i-am curatat si taiat felii nu prea subtiri.
Peste vom pune un sfert din compozitia de carne si iarasi cartofi.Procedam asa pana terminam totul.Ultimul strat sa fie de cartofi.
In vasul in care am facut umplutura,vom mai sparge doua oua,le amestecam bine (putem rade si un picut de cascaval)si turnam peste ultimul start de cartofi.
Punem vasul la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30-35 min.
Servim musacaua alaturi de o salata sau in cazul meu;ardei copti umpluti cu ghebe,la otet.