....minunate langa o cana de cafea sau ceai!
Ingrediente pentru aluat:(12 buc.)
-100 g unt rece
-200 g faina
-50 g zahar pudra
-2 galbenusuri
-un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru umplutura:
-100 g fructe uscate(miez de nuca,stafide,curmale)
-2 linguri de cacao
-2 linguri de zahar tos
-2 albusuri(ramase de la aluat)
-o esenta de rom
Mod de lucru:
Aluatul il vom pregati dupa metoda de la biscuitii arlechini.Cat timp se odihneste aluatul vom pregati umplutura.
Intr-un vas batem spuma cele doua linguri de zahar tos cu albusurile si esenta de rom.
Adaugam apoi cacao si fructele uscate,taiate la cutit,mai grosolan.
Amestecam bine si lasam la o parte.
Pe masa de lucru,punem aluatul si il vom intinde cu sucitorul,intr-o foaie groasa cam de 5 mm.Decupam aluatul cu o forma rotunda si una in forma de stea.
Cu cercurile de aluat vom imbraca o forma de briose.
In fiecare forma vom pune cate o lingurita cu varf din umplutura cu fructe uscate si vom acoperi cu aluatul in forma de steluta.
Dam apoi la cuptorul de dinainte incins,cam 20-25 min.
Sant usor de facut si grozave,dimineata alaturi de o cana de ceai sau cafea!
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu