Pagini

duminică, 9 decembrie 2012

Tort caucazian










Tot in cadrul campaniei Dr.Oetker,imbogateste aromele toamnei,unde particip si eu cu multa placere,am ales sa prepar tortul caucazian,pe care am tinut sa il si personalizes.Imi place mai mult asa!Este un tort usor de facut si foarte gustos!


Ingrediente:

pentru blat:

-4 oua
-100 g zahar
-100g faina
-10 g cacao
-2 linguri ulei 
-2 lingurite esenta de portocale Dr. Oetker
-un pliculet zahar vanilat Dr.Oetker

pentru crema:

-2 plicuri de gelatina foi Dr.Oetker
-500 g iaurt
-100 g zahar pudra
-400 ml smantana dulce
-sucul de la o lamaie
-un pliculet de zahar vanilat bourbon Dr.Oetker

pentru decor:

-5 felii de ananas din compot
-cateva capsuni sau zmeura
-300 g fructe de padure

pentru glazura:

-un plic de glazura transparenta Dr.Oetker





Mod de preparare:

Mai intai se prepara blatul.Se separa albusurile pe care le batem spuma cu zaharul.Cand spuma s-a intarit bine,se adauga galbenusurile,se amesteca usor cu telul dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si esenta de portocale.Se mai amesteca de cateva ori de sus in jos,sa nu se lase spuma si se pune untr-o forma,unsa cu ulei, cu diametrul de 26 cm.Se da la cuptorul de dinainte incins,cam 20-25 min.




Cat timp se face blatul,se pregateste o alta forma,de aceeasi dimensiune,care se imbraca in folie alimentara.Pe fundul formei se aseaza rondelele de ananas peste care se pune fructele de padure.












Se lasa la o parte si se prepara crema.Punem gelatina la rehidratat,dupa instructiunile de pe plic.




Intre timp se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.






Cand gelatina s-a rehidratat,se dizolva in sucul cald de la o lamaie (eu am mai adaugat si 2 linguri din sucul de ananas.)si se adauga la compozitia de iaurt.Toata compozitia se adauga mai apoi la frisca batuta, amestecand cu grija.




Crema astfel rezultata,se pune peste fructe niveland-o cat mai uniform.





Blatul racit se insiropeaza cu sucul din compotul de ananas si se pune peste crema.







Deasupra se pune un platou si se da la rece, cel putin 3 ore.

Dupa ce tortul a stat la rece,se scoate,se rastoarna pe platou si se indeparteaza usor folia alimentara.
Preparam jeleul transparent,dupa instructiunile de pe plic,dupa care se distribuie uniform peste fructe.Se pune iarasi la rece,pana in momentul servirii.








Esentele de la Dr. Oetker sunt acum în sticlute mai mari si au o aroma intensa care se mentine si dupa coacere. Pe langa deja clasicele esente de Rom, Vanilie, Migdale si Cafea, Dr. Oetker îsi ofera si 3 esente cu extract natural de Portocale, Lamaie si Menta. Cu doar 3 esente de la Dr. Oetker de 38 de ml poti castiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucatariei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prajiturit. Inscriete în promotie, trimitand numarul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Nu uita sa intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poti înscrie în campania nationala de Esente Dr. Oetker, îti poti alege reteta preferata din retetarul Dr. Oetker pregatit special pentru tine, sau poti participa la un miniconcurs cu premii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu