Bucurati-va ochii cu ultimile branduse de toamna si verdele gazonului.......ieri in Poiana Brasov, sus pe creste, brazii erau ninsi!
Ingrediente pentru aluat:
-450 g faina
-100 g zahar
-un pachet margarina
-un pachet margarina
-o lingura de cacao
-3/4 de lingurita de praf de copt
-3/4 de lingurita de bicarbonat
-o lingurita de scortisoara
-3 oua (doar galbenusurile)
-esenta de vanilie
-o lingurita de scortisoara
-3 oua (doar galbenusurile)
-esenta de vanilie
Ingredite pentru zefire:
-100 ml apa
-2 linguri de miere
-6 linguri de zahar
-un pliculet de gelatina
-3 linguri de apa rece
-2 albusuri
-esenta de vanilie
-sucul de la o lamaie
peste gem am pus cu posul,bezeaua,in asa fel,incat sa acopar tot biscuitele.
Intr-un vas,am pus la topit cam 400 g de ciocolata.Dupa ce s-a topit,am lasat-o sa se racoreasca si apoi am turnat peste bezea.(ciocolata trebuie sa fie racita,altfel se va topi bezeaua)
Dupa ce ciocolata s-a intarit,am facut dare cu ciocolaalba.
-100 ml apa
-2 linguri de miere
-6 linguri de zahar
-un pliculet de gelatina
-3 linguri de apa rece
-2 albusuri
-esenta de vanilie
-sucul de la o lamaie
Mod de lucru:
Se amesteca ingredientele uscate;faina,cacauo,zaharul,bicarbonatul,praful de copt si scortisoara.
cum spuneam,se amesteca si se pune margarina,netopita.
Cu
palmele se freaca margarina cu ingredientele uscate,o sa rezulte niste
"lolotei",in care vom incorpora galbenusurile si esenta de vanilie.
Se amesteca bine si va rezulta un aluat vartos,Se pune intr-o folie alimentara si se lasa, la frigider,o ora.
Dupa ce aluatul s-a odihnit,il punem pe masa de lucru si il vom modela intr-un rulou.Ruloul il vom taia in rondele de 0,5 cm.
Rondelele
se pun intr-o tava presarata cu un praf de faina,sau cu hartie de copt
si se dau la cuptorul de dinainte incins,cam 10-15 min.Cand s-au rumenit
usor pe margini,le scoatem din cuptor si le punem pe un gratar sa se
raceasca.Cat biscuitii se racesc,vom pregati zefirele.
Mai intai se pune la rehidratat gelatina.
Apoi,
se combina apa cu mierea,sucul de lamaie si zaharul si se pune pe foc
mediu,amestecand,pana cand zaharul s-a topit complet.Se adauga apoi
gelatina,se amesteca sa se topeasca(fara sa ajunga la punctul de
fierbere),dupa care se lasa la racit.
Intr-un
bol se bat spuma tare albusurile cu zaharul.Cand spuma a ajuns sa fie
ferma,se va incorporeaza,cate putin,in fir subtire si mixand
continuu,siropul de zahar.
Decorare:
Pe
fiecare biscuite,am pus cate o lingurita de gem de caise.(gemul nu este
la ingrediente,pentru ca m-am gandit mai apoi sa folosesc)
peste gem am pus cu posul,bezeaua,in asa fel,incat sa acopar tot biscuitele.
Intr-un vas,am pus la topit cam 400 g de ciocolata.Dupa ce s-a topit,am lasat-o sa se racoreasca si apoi am turnat peste bezea.(ciocolata trebuie sa fie racita,altfel se va topi bezeaua)
Dupa ce ciocolata s-a intarit,am facut dare cu ciocolaalba.
Sant cam dulci,dar sant grozavi,si arata tare bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu