Ingrediente pentru aluatul de paine:
-500 gr faina
- 10 gr drojdie proaspata
-o lingura de ulei de masline
-200 ml apa
-1\2 lingurita de sare
Ingrediente pentru crusta:
-115 gr faina de orez
-5 gr drojdie proaspata
-110 ml apa
-un praf de sare
-o lingurita de zahar
-o lingurita de ulei
Mod de lucru:
Pentru
paine se poate folosi orice aluat dorim.Dupa ce am facut aluatul,l-am
lasat la dospit pana se-a dublat volumul,apoi l-am impartit in doua si
am facut doua chifle.
Le-am
pus iarasi la crescut si intre timp am facut crusta.Intr-un vas am pus
praful de sare amestecat cu faina de orez(eu am facut-o in casa,am
spalat bine,bine orezul,l-am intins pe o tava si am pus la cuptorul
incins,cu focul stins si cu usa intredeschisa,pana s-a uscat.Apoi l-am
macinat cu masina de cafea.Am cernut cu o sita mai deasa si asa am
obtinut faina de orez.),am facut o adancitura si am adaugat
uleiul.Drojdia am frecat-o cu zaharul si am adaugat apa peste.Tot
continutul,l-am pus peste faina din vas si am amestecat bine cu o
lingura.
Trebuie
sa iasa un aluat mai subtire.Il lasam sa se odihneasca 15 minute,timp
in care si chiflele mele au crescut.Cu aluatul din faina de orez,ungem
chiflele pe deasupra,intr-un strat mai grosut.
Le
dam apoi la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30-35 de
min.Cand crusta s-a rumenit si chiflele au fost gata.Am fost foarte
incantata de rezultat!Este o paine aspectoasa si cu o crusta crocanta.
Cu siguranta va veti impresiona ospetii!Eu am folosit paine pentru concursul"Bucatar real".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu