Pagini

joi, 18 februarie 2016

Salata cu ceapa coapta si omleta rulou






Ingriediente pentru salata (2 portii)
-2 ardei kapia,copti
-2 cepe medii,coapte
-8 rosii chery
-o legatura de patrunjel proaspat
-sare,otet si ulei


Mod de lucru:
Dupa ce am copt ardeii si ceapa,lasam sa se raceasca ii curatam de coji si ii vom taia julien.Rosiile,le taiem in patru si patrunjelul,marunt.Intr-un bol punem ardeii,ceapa si rosiile.Amestecam usor.Facem o vinegreta din otet,sare si ulei si vom asezona salata.Lasam la o parte si vom face omleta.
Pentru omleta,am folosit;
-3 oua
-un ardei iute,verde
-o jumatate de rosie,fara seminte
-o jumatate de ceapa



Mod de lucru.
Ardeiul,ceapa si rosia,le vom taia cat mai marunt.Le amestecam apoi pe toate si lasam la o parte.Intr-un bol spargem ouale,punem un strop de sare si  batem bine cu o furculita.



Punem la incins o tigaie antiaderenta Dupa ce s-a incins,turnam un sfert din ouale batute,miscam tigaia,ca la clatite.Deasupra,presaram din amestecul de ceapa cu rosii si ardei.



Dupa ce s-a gatit omleta,o rulam usor,lasand o margine de 2-3 cm.


Acum,turnam inca un sfert din ouale batute,in continuarie,de la marginea,ramasa din omleta.


Presaram cu amestecul de ceapa si lasam sa se gateasca.Dupa ce s-a gatit,rulam iarasi,tot asa,lasand o margine.Procedam asa pana cand terminam toate ouale batute.Cand este gata,portionam si servim alaturi de salata de ceapa coapta,peste care am presarat patrunjel tocat.
Pofta buna!


....si poza din natura....NORI....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu