Ingriediente pentru salata (2 portii)
-2 ardei kapia,copti
-2 cepe medii,coapte
-8 rosii chery
-o legatura de patrunjel proaspat
-sare,otet si ulei
Mod de lucru:
Dupa ce am copt ardeii si ceapa,lasam sa se raceasca ii curatam de coji si ii vom taia julien.Rosiile,le taiem in patru si patrunjelul,marunt.Intr-un bol punem ardeii,ceapa si rosiile.Amestecam usor.Facem o vinegreta din otet,sare si ulei si vom asezona salata.Lasam la o parte si vom face omleta.
Pentru omleta,am folosit;
-3 oua
-un ardei iute,verde
-o jumatate de rosie,fara seminte
-o jumatate de ceapa
Mod de lucru.
Ardeiul,ceapa si rosia,le vom taia cat mai marunt.Le amestecam apoi pe toate si lasam la o parte.Intr-un bol spargem ouale,punem un strop de sare si batem bine cu o furculita.
Punem la incins o tigaie antiaderenta Dupa ce s-a incins,turnam un sfert din ouale batute,miscam tigaia,ca la clatite.Deasupra,presaram din amestecul de ceapa cu rosii si ardei.
Dupa ce s-a gatit omleta,o rulam usor,lasand o margine de 2-3 cm.
Acum,turnam inca un sfert din ouale batute,in continuarie,de la marginea,ramasa din omleta.
Presaram cu amestecul de ceapa si lasam sa se gateasca.Dupa ce s-a gatit,rulam iarasi,tot asa,lasand o margine.Procedam asa pana cand terminam toate ouale batute.Cand este gata,portionam si servim alaturi de salata de ceapa coapta,peste care am presarat patrunjel tocat.
Pofta buna!
....si poza din natura....NORI....