Pagini

marți, 13 mai 2014

Gogosi braziliene




Reteta o am de pe un blog drag mie,blogul lui Bernard.Titlul retetei este "Les beijos de mulata",eu nu am putut numi reteta dupa titlul original,pentru ca nu am avut rom alb.O data ce schimbi din ingrediente,ii schimbi si denumirea.Dar si fara rom alb,tot grozave sant!
Ingrediente:
-3 galbenusuri
-100 ml apa
-110 g zahar
-3/4 lingurita praf de copt
-15 g unt
-400 g faina alba
-coaja rasa de la o lamaie
-o esenta de rom
-un praf de sare
Pentru sos:
-60 g cacao
-60 g zahar
-100 ml lapte
Pentru crusta:
-fulgi de nuca de cocos


Mod de lucru:

Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul.Adaugam esenta de rom,coaja rasa de lamaie si apa.Amestecam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea.



La inceput amestecam faina cu o lingura de lemn,apoi vom framanta cu mana.Trebuie sa iasa un aluat ca de paine.Punem peste alut untul la temperatura camerei si framantam,pana se incorporeaza tot.


Framantam pana aluatul devine neted.


Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca,o ora,pe masa in bucatarie.


Cat se odihneste aluatul,putem pregati sosul de cacao.Intr-un bol punem cacao si zaharul.Amestecam si turnam laptele.Amestecam iarasi.Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire.



Il lasam la o parte si daca timpul de odihna al aluatului a trecut,il luam si il vom imparti in bucatele de cate 20 de grame fiecare.Fiecare bucatica o vom modela intre palme,dandu-i forma de bila.


Le vom praji apoi,in baie de ulei,la foc mediu,cam 5-7 min.Cand s-au rumenit frumos,sant gata.


Acum,fiecare gogosica,o vom trece prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.


Un desert grozav langa o cana de ceai sau cafea!


Timp de preparare:1 ora si 30 min.
-aprox.20 min.preparare
-o ora timp de odihna
-coacere 5 min.

Ieri,a plouat toata ziua....





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu