Pagini

joi, 20 martie 2014

Prajitura insiropata cu gris



Timp de preparare aprox.30min.
Timp de gatire aprox. 55 min

Ingrediente pentru o tava de 25/25 cm.
Vom folosi ca masura,paharul de iaurt.Iaurtul folosit de mine a avut 125 de g.
-4 oua
-un iaurt de 125 g
-4 linguri de ulei
-2 masuri de faina
-o masura de gris fin
-o masura de zahar
-o lingura de mac
-un plic de praf de copt
-un varf de lingurita de sare
-o esenta de rom
    
Pentru sirop:
- 3 pahare cu apa
-2 pahare de zahar
-coaja si sucul de la o lamaie

Pentru servit:
-50 g fistic tocat marunt(am uitat sa il pun in poza)


Mod de lucru:

Mai intai vom pregati siropul;punem apa,zaharul si coaja rasa de la lamaie,intr-un ibric si punem pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam zeama de la lamaie,lasam sa fiarba 15 min.si oprim focul.
Pentru blat,mixam bine ouale cu zaharul si esenta de rom,pana obtinem o crema pufoasa.Adaugam uleiul,in fir subtire,mixand mereu si apoi punem iaurtul.Mixam iarasi si adaugam faina amestecata cu grisul,praful de copt si praful de sare.Mixam bine si vom adauga semintele de mac.



Amestecam bine si tot aluatul il vom pune intr-o tava unsa usor cu unt.


Dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 35-40 de min.sau pana cand se rumeneste frumos(se face proba cu scobitoarea).Dupa ce s-a rumenit,se scoate si asa fierbinte, cu un cutit bine ascutit se portioneaza prajitura,in tava si apoi se toarna deasupra,tot siropul,racit.Se lasa prajitura sa absoarbe siropul si se serveste presarata cu fistic tocat marunt.



Delicioasa,servita rece,de la frigider!
Dupa o idee din revista Unica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu