Pagini

joi, 3 octombrie 2013

Gogosi cu lapte batut la cuptor








Ingrediente:
-250 ml lapte batut
-3 oua
-200 g faina
-2 linguri de zagar
-un varf de cutit cu sare
-arome(coaja rasa de lamaie,rom)
-10 g unt


Mod de lucru:
Intr-un bol batem ouale cu zaharul si sarea.

Adaugam apoi laptele batut si amestecam.

Peste toata compozitia adaugam faina si aromele.


Amestecam iarasi bine si va rezulta un aluat ca de chec.

Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute pe masa in bucatarie.In acest timp incingem cuptorul si pregatim  2 tavi de briose(din aluatul pregatit, vor iesi 8-10 gogosi).In fiecare locas din forma de briose,vom pune cate un pic de unt.(impartim cele 10 g ).Cand cuptorul s-a incins,lasam focul la mediu si punem tava in cuptor pana incepe untul sa sfarie.

          
Atunci, scoatem tava cu grija si  umplem cu coca,un pic mai mult de jumatate.(cautati sa puneti cu aceeasi masura in fiecare locas) .


Dam la cuptorul incins,la foc mediu,cam 25-30 min.Cand s-au rumenit frumos,sant gata.




Le servim pudrate cu zahar pudra sau cu dulceata.Eu am folosit topping de capsuni,facut de mine.
Sant absolut grozave!Nu sant grase cum sant cele facut in baie de ulei!





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu