Pagini

miercuri, 8 mai 2013

Paine fantezie





Painea asta am vazut-o pe un forum frantuzesc, nu stiam daca o sa-mi placa si totusi am incercat-o.
Va spun ca este un deliciu, o gustare excelenta, alaturi de un sos picant (imi place mie).
Este o reteta la care te poti juca cu proportiile , dar si cu ingredientele, ce ai prin frigider, numai ca baza sa ramina, drojdia, laptele, ouale si faina si uleiul de masline Costa D’oro.

-125 gr faina
-3 oua
-2linguri de lapte
-2 linguri de ulei de masline Costa D’oro.
-150 gr piept de pui
-10 masline negre
-150 gr motarela
-50 gr ciuperci
-50 gr rosii uscate
-15 gr drojdie
-sare,piper,busuioc

Mod de lucru:

Intr-un vas batem ouale cu drojdia dizolvata in laptele caldut, adaugam uleiul, dupa care punem celelalte ingrediente taiate julien(mai mare taiate),sarea, piperul si busuiocul, amestecam cu o spatula si punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Punem la cuptorul de dinainte incins la foc mediu,cam 40 min.Cand s-a rumenit frumos,facem proba cu scobitoarea,daca iese curata,painea este gata.Lasam sa se raceasca pe un gratar si apoi se feliaza.
Este excelenta si langa o cana de ceai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu