O reteta pentru tinerele gospodine!
Taieteii de casa.....totdeauna o ciorba iese mai gustoasa cu taieteii de casa!
Si la mine acasa se mananca des si lapte cu taitei, nu numai ciorbe...
Ca ingrediente folosesc un ou si faina, cat sa iasa un aluat usor de intins.
Uneori fac din mai multe oua, ii pun la uscat si taiteii rezultati ii pastrez in camara in cutie de carton, cand sunt in criza de timp, ii am gata facuti.
Intr-un bol spargem oul si cu o furculita il batem usor, adaugam faina amestecind continuu pana ne iese consistenta dorita.
Rasturnam aluatul rezultat pe planseta infainata, il framantam bine, apoi intindem o foaie cat de subtire putem.
Dupa ce am terminat de intins si foaia este destul de subtire, rulam din ambele parti, spre interior, rezultind 2 rulouri.
apoi taiem pe mijloc despartindu-le.(procedam asa ca sa nu iasa taiteii prea lungi)
Dupa ce am despartit rulourile, luam cate unul si cu un cutit bine ascutit, taiem fasii, cat de subtiri putem
Dupa ce am taiat amindoua rulourile, desfacem taiteii rezultati.
Daca avem nevoie de ei ii folosim proaspeti, daca nu, ii presaram pe o coala de hartie si ii punem la uscat.
Ii folosim cind vom avea trebuinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu