Pagini

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Supa crema de rosii











Reteta asta am vazut-o pe un site frantuzesc, numai ca eu am mai adaugat cate ceva.
Imi place ce a iesit si o recomand cu multa placere!

Ingrediente:

-1 kg de rosii
-o ceapa potrivit de mare
-250 ml supa de pui
-250 ml suc de rosii
-100 ml ulei de masline
-3 catei de usturoi
-3-4 fire de busuioc
-un ou fiert tare
-50 gr telemea de oi (mai uscata)
-o lingurita de piper
-o lingura de zahar
-30 gr.unt





Mod de lucru:

Intr-o tava punem uleiul, apoi punem rosiile spalate si taiate in 4 , ceapa taiata pestisori, usturoiul curatat.
Presaram doar piper (sare nu va fi nevoie, pentru ca avem branza si supa sarata.
Punem la cuptorul incins cam 20 de min.





Dupa ce rosiile s-au stafidit, scoatem tava si tot amestecul impreuna cu busuiocul, il vom da la blender.













Intr-o oala punem supa de pui, sucul de rosii , zaharul si amestecul ce l-am facut la blender.
Cand a incepe sa fiarba adaugam telemeaua data prin razatoarea cu ochiuri mici.
Mai lasam un minut si stingem focul.










Reteta nu avea zahar, dar mie mi s-a parut cam acra si de aceea am pus.
Si am mai adaugat de la mine 30 gr. unt.
Dupa ce am stins focul am pus untul si am amestecat pana s-a topit.

Servim alaturi de crutoane de paine trase in unt ,decorata cu galbenus de ou fiert, dat prin razatoare si o frunza de busuioc.






si servita mai elegant!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu