Pagini

joi, 6 decembrie 2012

Patratele cu branza si crema de lamaie









Cui ii place branza si lamaia, ii va place si aceasta prajitura, pt. ca este o reteta super!

CREMA DE BRANZA:

-250gr de branza de vaci proaspata
-200gr telemea rasa(de oi su vaci)
-4 linguri de zahar

ALUATUL:
-200 ml de apa
-200 ml de lapte batut
-3 linguri de unt sau margarina unirea
-6 linguri de zahar
-un ou
-un pic de sare
-un cubulet de drojdie(25 gr)
-faina cit sa iasa un aluat ca de piine

Facem un aluat din ingredientele de mai sus, pe care il punem la crescut.
Cind si-a dublat volumul, impartim in doua si facem cate o foaie nu prea subtire pe care o taiem fasii in ambele directii.






Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt.
Peste ele punem jumatate din crema de branza.
Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele,un pic de brinza pina terminam). Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte,cam 40 de min.cind credem ca este gata,facem testul cu scobitoarea,daca iese curata este gata.




Este un deliciu consumata calda! Crema de lamaie face toti banii!Ii da o savoare deosebita!
O sectiune aromata:




CREMA DE LAMAIE

-sucul de la doua lamai
-3 galbenusuri
-o cana de zahar
-coaja de la 2 lamai
-60 gr unt nesarat

Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie, galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie, batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pana cand, atunci cand punem lingura, fundul acesteia sa se glaseze.
Apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca si incepem sa incorporam untul cite putin pina il terminam.Dam crema la rece si dupa ce prajitura s-a racorit,cu coltul de la o punguta sau cu lingura glazuram pe deasupra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu