Pagini

duminică, 9 decembrie 2012

Pate de ficat cu jeleu de struguri
















Reteta am vazut-o pe internet,pe un site polonez.Este o gustare ce merge foarte bine la mese festive,parerea mea!
Este pateul ce mie imi place tare mult,gustul picant de la ardei si cel dulce de la boabele de strugure.....este tocmai pe gustul meu!



Ingrediente:

-1 kg de ficat de pasare
-o ceapa potrivit de mare
-100 ml vin alb
-sare si piper
-4-5 ardei iuti mici.

pentru jeleul de struguri:

-un pachet de gelatina
-8 linguri apa
-8 linguri vin alb
-un ciorchine de struguri negri.



Mod de lucru:

Se curata ficatul de pielite si se spala in mai multe ape.Ceapa se taie pestisori.
Intr-o tigaie se pune ulei si se caleste ceapa.Cand devine sticloasa se pune ficateii.Se lasa sa fiarba,pana cand apa ce au lasat-o scade aproape de tot.Se adauga apoi vinul,sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba,iarasi,pana cand lichidul scade aproape de tot.







Se trage tigaia de pe foc si se lasa sa se racoreasca si apoi se dau prin blender,cu tot cu zeama ce a ramas in tigaie.





Se pune totul intr-un bol,se gusta de sare si piper,se adauga si ardeiul iute taiat rondele si se amesteca bine.



Tot amestecul se pune intr-o tava mai micuta(22/8),se apasa usor,cu dosul unei linguri,se netezeste si deasupra se pun boabele de struguri,spalate si zvantate.





Dupa ce s-au pus si boabele de struguri,se pregateste gelatina.Se pune la inmuiat in 8 linguri de apa.





Dupa ce s-a inmuiat,se pune intr-o craticioara,in care se pune 8 linguri de vin.Se trece vasul pe foc mic,amestecand continuu,pana cand gelatina s-a dizolvat complet.Nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere!





Se lasa sa se racoreasca,apoi se toarna peste boabele de struguri.Se da la frigider,pana se intareste gelatina.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu