Pagini

joi, 6 decembrie 2012

Inimioare dulci








Tot pentru sarbatori, m-am gandit sa va arat niste inimioare pufoase si dulci, ca tot sunteti cu aluatul pe maini si sa incercati sa faceti si altceva .
Se pot face si din aluatul de cozonac.

Ingrediente aluat:

-200 gr de margarina,
-40 gr drojdie,
-o ceasca de lapte,
-2 linguri de zahar,
-1 lingura de otet,
-un praf de sare,
-faina sa iasa un aluat virtos(400-500 gr).

Mod de lucru:

Intr-un castron dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam laptele la temperatura camerei si margarina topita dar nu in totalitate ,punem si faina amestecata cu sarea si framintam bine.
Aluatul rezultat il invelim in folie si il punem la frigider , cam o ora sau il putem face de seara si il coacem a doua zi.
Cind am hotarit sa coacem, punem aluatul pe planseta, il sucim in forma de rulou, dupa care cu un cutit portionam in rondele groase cam de 1-2 cm.
Acum ,luam cite o rondea, o sucim in foaie subtire, ungem cu ciocolata topita sau nuca macinata cu zahar.



Dupa ce am uns foaia, o facem rulou.
Ruloul obtinut il pliem in doua. Astfel pliat il intoarcem cu marginea spre noi si cu un cutit ascutit, facem o taietura pe mijloc, de la un capat la altul(dar nu de tot)cand desfacem sa ramina prins la mijloc.
Astfel obtinem o inimioara.



Procedam asa cu toate rondelele.
Ungem o tava cu margarina, punem inimioarele, le ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins, cam 20 de min.,la foc mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu